آسمانِ ناباور
آنومالی در فارسی معمولاً به «ناهنجاری» ترجمه شده است. آنومالی با همهٔ آثار اِروه لو تِلیه متفاوت است: چه از لحاظ حجم، چه تعدد شخصیتها و چه جاهطلبی روایی نویسنده. موفقیت آنومالی حتی برای خود لو تلیه هم غافلگیرکننده بوده چرا که برندهٔ «جایزهٔ گنکور» شد و فروش آن هم چند برابر. اوره لو تلیه معتقد است که علاوه بر داستانِ شگفتانگیزِ رمان آنچه در استقبال از آن نقش اساسی داشته عنوان کتاب است: «این هم از طنز روزگار! آنومالی که در آغاز عنوان ناجوری به نظر میرسید، آن هم با سال دیوانهواری که از سر گذرانده بودیم، ابعاد دیگری به خود گرفت.»
آنومالی تردیدها و هراسهای وجودیِ انسان و ذهن او را در مواجهه با وقایع و پدیدههای غریب و ناآشنا میکاود. او را با روایتی نفسگیر مواجه میکند و در این روایت باورها و انگاشتهای عادی او را در برابر پرسشهای پی در پی قرار میدهد. این رمان برجسته در سال ۲۰۲۰ برندهٔ «جایزهٔ گنکور»، مهمترین جایزهٔ ادبی فرانسه، شد. از این رمان بهعنوان یکی از بهترین رمانهای نحلهٔ «اولیپو» نام میبرند. نویسندهٔ کتاب در زبان فارسی بهاندازهٔ زبانهای فرانسه و انگلیسی شناخته نیست.
اروه لو تلیه متولد سال ۱۹۵۷ است و دانشآموختهٔ ریاضی و زبانشناسی. اکنون نویسنده و روزنامهنگار است. از سال ۱۹۹۲ عضو «اولیپو» و از سال ۲۰۱۹ رئیس این نحلهٔ ادبی است. اولیپو آمیزهٔ سه واژهٔ فرانسوی است با ترجمهٔ تحتاللفظی «کارگاه ادبیات بالقوه». رمون کنو و فرانسوا لو لیونه، اولیپو را در سال ۱۹۶۰ بنیاد گذاشتند و از چهرههای شاخص آن میتوان ایتالو کالوینو و ژرژ پِرِک را نام برد. هدف اولیهٔ اولیپو بهکارگیری شیوههای جدید در خلاقیت و آفرینش متون ادبی است. لو تلیه تاکنون رمانها، مجموعه داستانها، اشعار و نمایشنامههای متعددی نوشته است اما موفقیت آنومالی شهرت زایدالوصفی برای او رقم زد. از روزی که جایزهٔ گنکور به تعلق او گرفت، توجه خوانندگان و منتقدان ادبی بیش از پیش به دیگر آثارش معطوف شد.
تحریریهٔ نشرنو
دیدگاهها
حذف فیلترهاهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.